Sport Acasa

Miscare fizica, echilibrul mental

Abdomenul Plat

  Cea mai mare parte dintre oameni gandesc la a avea un abdomen plat prin efectuarea de mii si mii de genuflexiuni. Adevarul este ca acesta este doar o parte din ecuatie. Ca sa ai un abdomen plat necesita timp, antrenament sustinut , intens, exercitii cardio si desigur mancand sanatos si planificat.
Marea cheie a tuturor acestora o reprezinta dieta. Sa fiu clar :"DIETA" nu trebuie luata sub conceptul de interzicere a anumitor alimente sau o obligatie in nici un sens !!!
Dieta o intelegem prin modul in care am hotarat sa ne alimentam in functie de acele teluri la care nazuim in ceea ce priveste aspectul nostru fizic, starea de sanatate pe care ne-o dorim sau alte performante puse in plan.
Este clar aici de cum anume intelege fiecare notiunea de sport corelata cu cea de a fi sanatos si incheind cu alimentatia personala.
Alimentele vor trebui alese in raport cu exigentele fiecaruia. Unii vor sa aiba o crestere musculara, altii sa slabeasca "topind" straturile de grasime deja acumulate, deci cantitatile si alimentele vor varia de la caz la caz.
Aici, in tema acestui articol, este indicat sa se consume cat mai multe fructe, legume, proteine[carne slaba],linte,orez[alb si brun], paine integrala,nuci si sa se bea multa,multa apa.
Problema poate fi atunci cand lipsesc exercitiile fizice si "dieta" nu este deloc controlata, adica se mananca fara a tine cont de cantitate,continut si orar.Deci abdomenul plat incepe a fi chiar din bucataria Ta.Important este sa incepeti sa diminuiti pana la excludere mancarurile prajite in ulei abundent, zaharul rafinat si derivatele din acesta, mancarurile procesate, alcoolul. Ar fi bine de tinut un jurnal….da, un jurnal in care sa notati tot ce va intereseaza in progresul alimentar si exercitiile.
Dieta nerespectata va poate sabota toata truda in antrenamentul vostru.
Consumati grasimi din ulei de masline crud,nuci, alimente cu continut de omega-3, ulei de peste.Tineti un raport de 40% proteina si 60% carbohidrati cutand sa aveti 5-6 mese mici pe durata unei zile.
O alta parte componenta pentru obtinerea si mentinerea unui abdomen plat este : cardio,cardio si iar cardio !!!
Aici puteti ccombina rutina cu intervalele de ritm, adica in loc sa faceti o alergare lunga si plictisitoare la un nivel prea scazut de intensitate, se pot face reprize de sprint cu continuarea alergarii pina la oprire si apoi reluat ciclul.Veti vedea repede rezultatele si monotonia dispare.In acest fel veti arde mai multe calorii schimband ritmul.Totul va fi concluzionat incepand de la 20 de minute pina la 60 de minute pe o sesiune de antrenament.
De asemenea se mai recomanda si antrenamente in care sa fie implicate mai multe grupe musculare [ de exemplu exercitiile cu greutati].
Cateva exercitii pentru a activa si contracta intens muschii abdominali:      http://www.youtube.com/watch?v=GA2P9FZsaWo

1= Culcat pe sol [ bancuta orizontala] si ridicarea picioarelor pina la un unghi de 90 de grade , revenind lent in pozitia initiala fara a atinge solul sau sprijini picioarele.Pentru o mai mare intensitate se poate folosi o gantera tinuta cu picioarele la nivelul gleznelor. Se fac 3 seturi a cate 12-15 repetari , apoi se lasa gantera si se continua cu alte 8-10 repetari.
2= Pozitia pentru flotari pe sol.Fie sprijin pe palme , fie pe coate , corpul drept pe varfurile picioarelor…..se sta in aceasta pozitie nemiscat 30-60 de secunde dupa posibilitati.Nu ai nevoie de alte utilitati.
3= Stand culcat pe spate cu mainile impreunate la ceafa duceti genunchuil stang catre cotul drept si alternand si reciproc , astfel va da nestere la exercitul numit "bike air"de ca si cum ai pedala in aer.Foarte eficient si intens acest exercitiu [ 3 seturi a cate 21repetari, pauza 30 secunde itre seturi ]
Aceste  prime 3 exercitii ar trebui sa fie o rutina zilnica pentru abdomenul vostru.Dureaza totul circa 20 de minute suficient daca este facut zilnic acest program.Se poate varia sau roti cu alte variante pe care le voi detalia curand in alte articole.
Important de retinut ca muschii abdominali sunt greu de stresat ,fiind o grupa mare si se recupereaza foarte repede ceea ce ne ofera posibilitatea sa facem zilnic astfel de exercitii.
Nu este foarte distractiv sa lucrezi abdominalii dar in cele din urma ofera o mare satisfactie vazandu-ti fizicul din ce in ce mai bine proportionat, simti ca esti sanatos si energic, optimist si pozitiv.                  Poti viziona un clip de pe canalul meu youtube :                                           http://www.youtube.com/watch?v=GA2P9FZsaWo