Sport Acasa

Miscare fizica, echilibrul mental

Adevarul Despre Arderea Grasimilor

Practicarea de exercitii fizice acasa, in aer liber sau intr-o sala de sport reprezinta decizia Ta de a reduce grasimile deja depozitate, de a avea un corp bine proportionat fizic si o efectiva doza de energie care remarca imediat o buna dispozitie.
In general oamenii urmeaza activitati cardiovasculare pentru a evita cresterile in greutate atunci cand este vorba de a arde straturile excesive de grasimi acumulate.

Practicarea de exercitii fizice acasa, in aer liber sau intr-o sala de sport reprezinta decizia Ta de a reduce grasimile deja depozitate, de a avea un corp bine proportionat fizic si o efectiva doza de energie care remarca imediat o buna dispozitie.
In general oamenii urmeaza activitati cardiovasculare pentru a evita cresterile in greutate atunci cand este vorba de a arde straturile excesive de grasimi acumulate.
Exercitiile aerobice sunt practicate pentru arderea grasimilor,iar cele de ridicare a greutatilor sunt exclusive pentru construirea muschilor.Un studiu de specialitate arata ca in ultimul deceniu rata exercitiilor cu ridicare de greutati a crescut cu circa 60% in comparatie cu cele de aerobic. S-a constatat ca un program sportiv la care, pe langa exercitiile de aerobic, sunt incluse si cele de ridicare de greutati in raport egal duc la rezultate mai eficiente cu privire la arderea grasimilor.
Exercitiile aerobice vor accelera metabolismul,iar cele cu greutati vor continua sa arda grasimile si dupa terminarea programului de miscare fizica [antrenamentul propriu-zis].
Exercitiile cu greutati,pentru o pregatire decenta, trebuie sa contina intr-un singur set circa 8-20 de repetari. Astfel de exercitii fizice vor face ca tesutul muscular sa devina mai flexibil si mai ferm si va fi inregistrat un progres atat timp cat va fi alocat destul timp pentru odihna dupa un astfel de antrenament.Perioadele de odihna ample sunt cruciale.
De altfel, odihna este acel timp in care tesutul isi reface microfibrele solicitate la efortul din timpul antrenamentului, deci acea “crestere” musculara. Desigur ca va urma fundamental si factorul nutritie care inchide lantul celor trei notiuni de baza in obtinerea rezultatului propus = un corp sanatos,echilibrat fizic si psihic,intr-o forma pe care ti-o doresti.
Fie ca scopul Tau este de a obtine un tonus muscular si o doza de energie pentru tot restul zilei,sau ca doresti sa iti construiesti musculatura intr-un mod mod mai proieminent, trebuie sa stii cate ceva despre ceea ce se intampla in procesul de formare musculara. Cand ridici greutati tesuturile la nivel de microfibra se rup iar in timpul de odihna acestea se reconstruiesc cu substantele nutritive de calitate pe care le obtine corpul din alimentele pe care le consumi.Astfel, dupa recuperare [febra musculara reprezinta acele rupturi de microfibra] muschii devin mai puternici si sprijina si mai mult un efort suplimentar.
De obicei perioada de refacere este de 24-48 de ore,depinzand de metabolismul fiecaruia [care, desigur, este in functie de sex, varsta,constitutie fizica,alimentatie si nu in cele din urma al odihnei].
Este recomandat sa se efectueze exercitiile cu greutati la inceputul sesiunii de antrenament, dupa care sa se treaca la exercitiile aerobice care vor intensifica arderea grasimilor.
Cine considera [din ratiuni diferite] ca a face exercitii cu greutati nu se pierde din greutate si din grasimi, atunci sa ridice greutati timp de 40 de minute si sa isi masoare rata pulsului si a caloriilor consumate si va observa ca se inregistreaza cu un mare consum de energie . Eu, in antrenamentele mele, am ajuns sa consum pina la 850 de kcal pe durata unei sesiuni de 60 de minute. Deci grasimile se pot arde cu ambele tipuri de exercitii fizice:aerobice[pentru rezistenta] si cu greutati[pentru forta].
Scopul este de a combina exercitiile de ridicare de greutati cu cele cardiovasculare pentru a obtine o crestere a metabolismului si raportul total de ardere a grasimilor.Incercati sa evitati scaderile in greutate prin infometare sau diete agresive in alimentatie. Acestea fac exact contrariul = incetinirea metabolismului, masura pe care corpul o ia cand constata ca nu vin alte resurse nutritive si de energie. Are loc astfel o auto conservare a resurselor existente, ca apoi cand va otine mancare …sa o asimileze imediat pe toata si deci sa creasca in greutate. De aceea cei care uurmeaza diete , dupa ce le termina se vor ingrasa si mai mult.
Retineti ! Slabirea, arderea grasimilor se va face tot asa de lent cum v-ati si ingrasat! Nu poti slabi sanatos in cateva zile de o cantitate de grasimi ce ai dobandit-o in 6 luni.
Fii perseverent,practica exercitii fizice zilnice si include asta in stilul Tau de viata! Succes!