Sport Acasa

Miscare fizica, echilibrul mental

Antrenament Pentru Dorsali

Muschii spateluipartea superioara– constituie o adevarata problema pentru multi dintre cei care au ales sa faca sport la oricare nivel de pregatire. Problema este ca spatele reprezinta o parte a corpului compusa din mai multe subgrupe musculare, ceea ce implica exercitii diferite pentru dezvoltarea fiecareia in parte.

Spatele defineste intregul corp , contureaza structura si proportionalitatea in ansamblul formei fizice a fiecarui practicant de exercitii fizice din orice disciplina sportiva ar activa. Conceptul de a-ti antrena corpul vizeaza in special tehnica de executie si mai putin martimea greutatilor . A te antrena inseamna a sti cum sa contractezi mai efficient un anume muschi pentru ca sa obtii apoi nivelul de control si forta care sa iti ofere satisfactia de a te simti bine si sanatos.

Trebuie sa iti ajustezi exercitiile asa incat sa se potriveasca propriilor nevoi si constitutiei corporale. importanta este intensitatea si nu lucrul cu cat mai grele incarcaturi. Chiar daca sugestiv voi adauga in articol si exemple de seturi si anumit numar de repetari va fi doar orientativ. Totul va trebui acordat exigentelor fiecaruia in raport de nivelul de pregatire si …de ce nu…codul genetic al fiecaruia. Un mic exemplu este aici : https://youtu.be/1FVqJ_Z8Fvg

Antrenamentul Dorsalilor incepe dupa o minutioasa incalzire de circa 6-8 minute ,astfel ca zona lombara si cea a umerilor sa fie bine incalzite. In functie de ceea ce ai acasa [ ma refer la un minim de echipament pentru a te antrena] poti incepe cu "ramat" [o miscare de tragere ] a unei bare sau gantere. Executia se poate face din picioare cu corpul inclinat in fata 20-30 de grade tinand spatele drept [ 3 seturi/ 10-12 repetari ]. Exercitiul se poate face si in varianta cu un singur brat pe rand rezemand celalalt brat pentru stabilitate. Daca ai o bara fixa orizontal exercitiul cel mai efficient este "tractiunea" la ceafa sau la piept sau folosind un aparat multifunctional ce se cheama "Lat Machine" – englez [ helcometru ], la fel de efficient [ 4 seturi/ 10-12 repetari ].

Mai multe detalii privind variantele de exercitii si tehnica de executare poti obtine vizionand videoclipul : https://youtu.be/1FVqJ_Z8Fvg   unde personal ma antrenez in propriul meu garaj.  Asa pot motiva, prin exemplul personal ca sportul se poate face la fel de bine si acasa cu investitii minime, eficienta, economie de timp si bani avand mereu convingerea si hotararea ca ceea ce faci este primordial pentru mentinerea unei stari bune de sanatate si un psihic echilibrat. Avand aceasta convingere si determinare corpul tau te va sustine in toate eforturile si incercarile vietii in schimbul grijii pe care i-o acorzi. Viziteaza si pagina : http://www.facebook.com/sportacasa/