Sport Acasa

Miscare fizica, echilibrul mental

Cele 7 Motive De A-ti Face Exercitiile

Trebuie Sa Fii Mereu Motivat In Tot Ceea Ce Faci !

Multi dintre noi trebuie sa urmeze un program de exercitii fizice zilnic pentru a avea o sanatate corespunzatoare.
Iata , mai jos, 7 motive pentru care ar trebui sa incepi chiar astazi :

1. Exercitiile fizice contribuie substantial la pierderea de grasime.
   Pierderea [arderea] grasimilor deja acumulate prin efectuarea de efort fizic prin exercitii impuse este deja dovedita stiintific peste tot in lume.
   Daca vei arde mai multe calorii decat asimilezi prin a te hrani prin exercitii fizice vei slabi, iar cand acest raport este inversat — te vei ingrasa.Este foarte simpla ecuatia, adica mai mult efort depus la efectuarea de exercitii- mai mult vei pierde din greutate [ din grasime].

2. Exercitiile fizice contribuie la prevenirea bolilor.
   Este de asemenea cunoscut faptul ca sunt reduse drastic riscurile de a te imbolnavi atunci cand activitatea fizica [ practicarea sportului in orice disciplina] cu precadere afectiunile inimii,cancer,diabet, si accidentul vascular.

3. Imbunatatirea starii de sanatate in cazul unor boli deja instalate [ ameliorarea si vindecarea acestora].
   Practicand in mod regulat exercitii fizice adecvate fiecarei persoane dupa afectiunea pe care o are, organismul se echilibreaza, reduce nivelul de colesterol, normalizeaza presiunea arteriala, reduce riscul de cancer la prostata la barbati, da san si uter la femei.

4. Sporeste starea Ta de spirit.
   Exista o substanta cunoscuta sub numele de SEROTONINA. Aceasta este produsa mai mult in timpul efectuarii de exercitii fizice si imediat dupa acestea.SEROTONINA asociaza la nivelul nervos central cu sentimente de bine, confort interior, optimism si de a avea un somn odihnitor.

5. Exercitiile fizice produc ulterior mai multa energie.
   Te vei simti in mare forma dupa un antrenament facut cu placere si nu din obligatie, vei avea mereu disponibilitatea si dorinta de a-ti depasi limitele si imbunatati rezultatele.

6. Imbunatatire a progresului propriu nu numai pe linie de sport, ci si in celelalte domenii ale vietii cotidiene.Iti va creste puterea de concentrare si randament in atingerea telurilor.

7. Cresterea autostimei.
   Fiind stimulat de convingerea ca antrenamentul tau zilnic iti da energie si vitalitate te va impiedica la sentimente de izolare si neacceptare. Dimpotriva, vei fi mai activ si bine dispus, inspirat si motivat in tot ceea ce ti-ai planificat.

   Nu ezita, nu amana, iesi, fa-ti exercitiile preferate unde gasesti un ambient placut [ acasa, la o sala de gymnastica sau de forta, teren de sport, etc.]
   Rezerva-ti pentru tina doza de sanatate si energie si corpul Tau iti va multumi .