Aproape 108 milioane de persoane numai in America sunt supraponderali sau obezi.
Pana acum obezitatea continua sa fie o serioasa problema si se aprecieaza sa creasca la nivel epidemic pana in anul 2015.
Calea pentru a preveni acest scenariu este de a face pe oameni sa fie constienti de riscul de a fi supraponderali sau obezi.
Iata cateva boli [ disfunctiuni ] care va supun riscului daca aveti mai multe killograme fata de o greutate normala:
1. boli de inima
2. diabet
3. cancer
4. artrita
5. hipertensiune
6. infarct
Aproape 108 milioane de persoane numai in America sunt supraponderali sau obezi.
Pana acum obezitatea continua sa fie o serioasa problema si se aprecieaza sa creasca la nivel epidemic pana in anul 2015.
Calea pentru a preveni acest scenariu este de a face pe oameni sa fie constienti de riscul de a fi supraponderali sau obezi.
Iata cateva boli [ disfunctiuni ] care va supun riscului daca aveti mai multe killograme fata de o greutate normala:
1. boli de inima
2. diabet
3. cancer
4. artrita
5. hipertensiune
6. infarct
Urmand un program pentru scadere din greutate previne si tine sub control aceste boli.
Metodele de scadere din greutate in mod accelerat care sunt des intalnite in prezent nu ofera niste rezultate eficiente. Adesea metodele de dieta care implica consumul de bauturi dietetice, suplimente nutritive sau pilule ……ei bine , nu functioneaza. Daca da, atunci rezultatele sunt doar temporare.
Este mai bine in a adopta o optiune sanatoasa pentru scaderea greutatii corporale [indeosebi a depunerilor accentuate de grasime in zona bazinului] care sa furnizeze rezultate pentru termen lung sau pe toata durata vietii.
Mai jos gasiti cateva reguli pe care sa le asimilati ca devenind obiceiuri pentru a indeparta kilogramele in plus care va fac viata greoaie, va streseaza, impiedica flexibilitatea si starea de confort :
1. Nu va infometati !!!
Cheia modului sanatos de pierdere din greutate este : “Nu tine dieta !”
Poate ca vei crede ca daca vei “sari” peste ceva mese din timpul zilei vei slabi… Gresit!
Corpul tau nu va tolera ca sa functioneze cu insuficienta mancare pentru a furniza energia care se consuma in activitatile cotidiene.
2. Incepe-ti ziua intr-un mod alimentar corect [ creeaza-ti niste tabieturi] !
Mamele sfatuiesc pe copiii lor sa manance consistent micul dejun fiind considerata cea mai importanta masa din zi. Deci, sa ai o masa sanatoasa de dimineata pentru a “sari” direct in metabolism. Ceea ce mananci dupa ce te scoli de dimineata va fi folosit pentru a arde grasimile pentru tot restul zilei.
3. Mananca putin si sanatos dar de mai multe ori pe zi[5-6 mese mici] fata de formula majoritara a celor 3 mese principale pe zi.Mai precis spus ar fi potrivit sa mananci la fiecare 3-4 ore pe timpul zilei.In acest fel stomacul nu este nevoit sa se largeasca , deci sa isi mareasca volumul si starea de “plin”[ satul] este mereu atinsa.In acest mod creste viteza metabolismului si face ca arderea grasimilor sa se produca mai rapid.
4. Decide Tu ce greutate vrei sa ai [ plecand de la greutatea actuala].Asta inseamna sa iti propui un scop pe care sa il atingi dupa ce ai reusit sa iti insusesti regulile actuale si deci sa iti schimbi stilul de viata.
Sa intelegi ca ingrasarea Ta s-a produs in timp si cum ne ingrasam fara a simti disconfort nu ne dam seama cum acumulam supragreutate.De aici reversul ca a slabi arzand surplusul de grasime acumulat inseamna un proces tot lent si perseverent in paralel cu timpul pe care Ti-l acorzi pentru a face sport si modificarea felului de a Te alimenta.
5. Bea multa apa. Corpul Tau are nevoie de suficienta cantitate de apa pentru a putea arde grasimile si de a mentine celulele mereu hidratate corespunzator. Apa este cruciala in metabolism si functionarea corecta a tuturor organelor interne. Cel putin 2 litri pe zi asigura corpului necesarul optim dar se recomanda a se consuma pina la 3-4 litri pe zi mai ales pe anotimpul cald.
6. Evita consumul excesiv de zahar. Asigura-ti mesele cu fructe si legume proaspete, foarte putina paine, orez sau paste pentru a furniza corpului carbohidratii de cea mai buna calitate iar carnea slaba ca proteine.Dulciurile si bauturile acidulate ar fi de redus pina la maxim posibil sau mai bine excluse definitiv din meniul Tau.
7. Fii atent la ce fel de grasimi mananci.
Sunt in mod sigur si grasimi sanatoase pentru organism, cu predilectie foarte bune pentru inima:alune, masline si uleiul de masline crud, somonul, mackerel precum si alte produse care contin grasimi omega-3.
8. Exercitiile fizice.
– lasa masina si mergi pe jos cand distantele de parcurs sunt mici.
– urca pe scari in loc de a folosi ascensorul.
– alearga,mergi pe bicicleta sau cu rolele.
– foloseste aceste recomandari sau o cycleta in casa daca esti lenes de a merge la o sala de sport si a lua cateva sedinte cu un instructor.
– asigura-te ca vei practica miscarea regulat si nu te urca pe cantar in fiecare zi sa vezi diferente de greutate.
Nu conteaza cat de mult ti-ai propus sa slabesti. Important este ca sa iti fi facut un plan realistic pe care sa poti sa-l realizezi.
Incepe incet, progresiv cand observi ca prin miscare Te simti din ce in ce mai bine si prinzi mai multa incredere in tine si in posibilitatile Tale de a-ti atinge reperele stabilite.
Mananca sanatos, bea multa apa, dormi suficient sa te simti recuperat cu odihna si fa-ti exercitiile zilnic fara scuze lamentabile [ nu am timp azi, am sa fac maine mai mult | sunt obosit | e prea cald sau e prea frig |am febra musculara ].
A slabi nu trebuie sa o vezi ca o sanctiune, ca o cazna, sau ceva chinuitor, ci o stare de entuziasm cu convingerea in fiecare zi ca devii mai optimist, mai energic si plin de viata cu control deplin pe tot ceea ce iti propui sa faci = un nou stil de viata.