Sport Acasa

Miscare fizica, echilibrul mental

Sportul Acasa – Reguli Fundamentale Pentru Orice Practicant

A practica exercitii fizice, cat se poate de des, in functie de timpul ce il rezervi pentru aceasta activitate trebuie sa insemne placere, vointa, perseverenta, motivatie si convingerea Ta de faptul ca a face sport in general este necesar pentru corp, sanatate, viguare si energie . Dar practicarea sportului implica mai intai de toate o anumita disciplina si organizare personala, deci impunerea si respectarea unor reguli fundamentale :

1. Lucreaza mai multe grupuri de muschi deodata


A practica exercitii fizice, cat se poate de des, in functie de timpul ce il rezervi pentru aceasta activitate trebuie sa insemne placere, vointa, perseverenta, motivatie si convingerea Ta de faptul ca a face sport in general este necesar pentru corp, sanatate, viguare si energie . Dar practicarea sportului implica mai intai de toate o anumita disciplina si organizare personala, deci impunerea si respectarea unor reguli fundamentale :

1. Lucreaza mai multe grupuri de muschi deodata

Apeland la exercitii care iti lucreaza mai multe grupuri de muschi deodata te ajuta sa pierzi si mai multe calorii, atat in timpul antrenamentelor cat si in decursul zilei.Exercitii fizice precum abdomene, exercitii cu greutati si flotari sunt perfecte pentru a-ti lucra mai multe tipuri de muschi atat din partea superioara a corpului cat si in partea inferioara.Inlocuieste exercitiile uzuale cu cele care iti lucreaza mai multe grupuri de muschi sau combina 2 exercitii.

2.  Concentreaza-te asupra exercitiilor

Anumite exercitii fizice iti dau libertatea de a face si alte lucruri simultan, cum ar fi sa asculti muzica sau sa citesti o revista. In special, cititul unei reviste in timp ce lucrezi la un aparat iti poate scurta timpul pe care il acorzi antrenamentelor. Mai mult, privind in jos, aerul ajunge cu dificultate in plamani, si cu cat cantitatea de oxigen pe care o respiri este mai redusa cu atat te obosesti mai mult.

3. Lucreaza din greu

Locul pe care l-ai ales sa faci sport este singurul spatiu in care ti se permite sa transpiri din greu. Si transpirand este reactia rezultata de incalzirea corpului, conferindu-ti astfel energia necesara pentru a lucra mai mult si evident pentru a arde cat mai multe calorii. De asemenea, este si o metoda sanatoasa si te ajuta sa iti detoxifici pielea. Asa ca nu te da in laturi de la exercitiile la care trebuie sa lucrezi din greu. Aceastea te ajuta sa arzi o cantiutate ridicata de calorii.

4. Mananca dupa ce faci exercitii

In timpul exercitiilor fizice consumi multa energie de aceea, dupa ce ai terminat sesiunea de exercitii, ai nevoie de “combustibil” pentru a inlocui energia pierduta. Ar fi ideal ca energia consumata sa provina din grasimea depusa, dar cum nu se intampla intotdeauna asa, si reduci si din masa musculara trebuie sa fii pregatita. De aceea este bine sa iti pregatesti un mix de proteine si carbohidrati pe care sa il consumi imediat dupa exercitii.

5. Sa fii constient de ceea ce conteaza cu adevarat

In loc sa te gandesti doar la numarul de calorii arse sau la numarul de kilograme pierdute, ai face bine sa acorzi o mai mare importanta exercitiilor pe care le faci si calitatii acestora. Barbatii asa fac si se gandesc in permanenta sa se autodepaseasca pentru a-si imbunatati conditia fizica.Un truc pe care il poti folosi este sa cresti saptamanal sesiunile de exercitii, astfel iti stimulezi energia si iti intaresti musculatura. Acorda o mai multa atentie calitatii exercitiilor facute mai mult decat cantarului.

6. Se te concentrezi asupra conditiei fizica si nu pe slabit

Daca ii vei spune unui barbat ca a slabit nu vei obtine in niciun caz efectul pe care il ai cand ii spui asta unei femei. Barbatilor le place sa fie complimentati in ceea ce priveste conditia lor fizica. In timp ce femeile isi doresc sa fie cat mai slabe, barbatii vor sa fie cat mai puternici si sa aiba cat mai multa masa musculara. Stiu eu ce stiu! Lipsa masei musculare indica un procent scazut de grasime corporala, iar in timpul exercitiilor neavand ce arde reduci din masa musculara.
Muschii te ajuta sa arzi cat mai multe calorii si sa iti modelezi corpul. Asa ca daca vrei sa ai un corp bine lucrat fa exercitii pentru musculatura corporala.
Masa musculara nu se formeaza imediat dupa exercitii ci chiar si la 48 de ore dupa.

7. Sa fii organizat

Poate nu este cel mai bun exemplu atunci cand vine vorba de disciplina si organizare la barbati. Dar lucrurile stau cu totul diferit atunci cand vine vorba de intretinere si conditie fizica. Au mereu grija sa tina cont  de cat de mult au evoluat in ceea ce priveste exercitiile. Mai ales ca este o metoda foarte buna de stimulare si de a incerca sa dai din ce in ce mai mult.

Pune-ti la punct o metoda care sa te ajute sa tii bilantul, fie ca iti notezi intr-un carnet, sau iti pui memento-uri pe telefonul mobil.