Sport Acasa

Miscare fizica, echilibrul mental

Sugestii Pentru Sport Si Pentru Viata

1] Trezeste-te dimineata [ sau nu dormi mai mult de 7-8 ore ]
     Lenevia si amanarea reprezinta cea mai grozava cale de a-ti comsuma  inutil viata.
Este O.K. sa dormi un pic mai mult cateodata, dar nu face din asta un obicei de a-ti pierde viata in pat.
Ridica-ti fundul si actioneaza intr-un fel !

2] Nu cauta scuze niciodata.
Nimic nu iti va face vazute eforturile imediat si nu cauta sa dai vina pe altcineva de ceea ce trebuia sa faci TU.
Tu ai control asupra TA. Atunci cand acest lucru iti este foarte clar lucruri si rezultate vor aparea pentru TINE .

3] Nu blama pe cei ce nu urmeaza aceste sugestii.
Tu trebuie sa iesi din zona de confort si sa iesi in afara normelor de rutina ca sa fii in stare sa iti “domini” viata.
Atat timp cat TU doresti sa fii sanatos, un sportiv, chiar un om de afaceri prosper, facand lucruri ce altii nu le fac, iti va da acea confidenta si acea atitudine de a-ti da impuls de a urma viata cu succes si mandrie.

4] Mananca bine [ sanatos si controlat].
Mancand fastfood-urile procesate cu toate E-urile , conservanti, coloranti, stabilizatori si corectori poate nu te vor afecta acum, dar mai tarziu cu siguranta ca DA.
Nu este grozav sa poti fi capabil sa mananci exact ce doresti si sa te mentii in forma? Daca nu, atunci continui sa te distrugi cate un pic in fiecare zi planificand sa fii plin de afectiuni cand vei fi mai in varsta.
Modul cum si ce mananci reflecta sensul de respect fata de TINE. Ai grija de corpul Tau ca de un templu. Este singura “Gazda” disponibila in aceasta viata.

5] Inconjoara-te cu persoane minunate si inteligente.
Cum mergi, cum vorbesti, cum actionezi este rezultatul venit de la oamenii pe care-i ai in jurul Tau. Alege-ti prieteni de la care sa ai ce invata, ce exemplu sa urmezi, experientele si rezultatele marete ale acestora.

6] Totdeauna sa porti incaltaminte curata.
Poti imbracat la ultima moda, dar daca ai incaltarile murdare ai comunicat cam totul despre Tine.Incaltarile ingrijite si curate dau intotdeauna prima nota.

7] Nu obisnui catre lucruri  ieftine [ locuri,hoteluri, haine, widget-uri ].
Ca sa vii in contact cu oameni valorosi si de calitate, va trebui si Tu sa pledezi pentru calitate / pret in toate domeniile.

8] Procedeaza in tot si in toate ce le-ai ales pentru Tine – ca un profesionist in materie.
Tot ceea ce faci, fa-o ca un profesionist [ correct, perfect,eficient]. Nu conteaza domeniul in care te afli, fa-o cu responsabilitate si impecabil, asa vei avea satisfactie si merite/aprecieri de la ceilalti.

9] Bucura-te de viata.
Prea multi oameni nu au nici cea mai mica idee de ceea ce inseamna a fi fericit.
Ce anume mai precis Te face sa te simti fericit? Cauta acel “ceva” care Te face mai bucuros si care va constitui cea mai mare parte a vietii `tale !

10] Alege lucrurile care Te provoaca mai tare si ambitioneaza-Te sa le faci fiind motivat pentru asta.
Mediocritatea este majoritara in aceasta lume. Dezaproba “mediocritatea”. Locul Tau este situat mult mai elevat, actioneaza intens, fii concentrat la ceea ce faci, invinge greul si nu te teme de acesta !
Orice ai face allege alternativa cea am grea si intensa, altfel mergi acasa si arunca-te in canapea, dar fara sa te lamentezi despre toate care nu iti merg bine.

11] Obisnuieste-te sa zambesti !
A zambi va fi cotat totdeauna un lucru pozitiv si vei constata ca la fel de des vei rpimi mereu un zambet si o expresie senina de la toti pe care-i intampini cu un zambet. Este ca un magnet ce atrage relaxare si buna dispozitie.

12] Comunica , vorbeste, exprima-Te .
Comunicarea este o arta. Doar prin comunicare afli ceea ce te intereseaza si toti ceilalti cunosc de la tine prin ceea ce le comunici abilitatile si calitatile Tale , hobby-urile, pasiunile, optiunile , alegerile si interpretarile Tale , toate di repertoriul Tau.

13] Citeste !
A citi imbunatateste abilitatea Ta de a comunica mult mai bine si eficient. “Peste 10 ani vei fi aceeasi persoana cu diferenta de cate carti ai citit si cate persoane ai mai cunoscut” – Og Mandino .

14] Nu discuta niciodata negativ despre alte persoane.
Creierul Tau nu poate prelucra DECAT un singur gand odata. Abia dupa ce a terminat cu un gand v-a putea trece la un altul. De ce ti-ai pierde timpul si viata vorbind negativ despre viata altcuiva…. pentru ca vei ramane tot in spectrul “negativului” pe care il vei alimenta cu si mai mult negativ. Viata este prea scurta ca sa o consumi cu problemele sau defectele altora !

15] Mereu alege drumul mai putin batatorit.
De cate ori in viata ti se ofera 2 cai  nu alege  calea cea mai simpla si usoara – s-ar putea sa nu obtii atatea satisfactii ca atunci cand vei urma drumul mai provocator pe care altii nu il aleg doar din comoditate. Odihneste mai putin , munceste mai intens si mai mult.

16] Nu renunta niciodata la scopurile Tale !
Unul din prietenii mei spunea: “ Daca ai inceput ceva, TERMINA-L “ Nu conteaza cat de mult te sacaie acel lucru, odata inceput va trebui sa il termini.

17] Fii darnic si apreciaza .
Din tot ce ai si stii poti impartasi cu prietenii  sau persoanelor care au intradevar nevoie. Apreciaza eforturile altora. Gratitudinea si empatia completeaza caracterul bun al persoanei.

18] Alege-ti un “mentor”.
Multi neavand prea multe posibilitati in viata doresc sa ajunga asemenea unor persoane deja consacrate pentru realizarile si calitatile lor. Asa se face ca multi dintre noi isi aleg un “idol” urmandu-i sfaturile si invatand de la acesta tot ce li se pare de interes si utilitate. Un mentor este ca un profesor la disciplina numita “succes in ceea ce vrei sa faci”.

19] Entuziasmul  misca lumea.
Fii entuziastic ! Oare de ce multi oameni nu isi arata entuziasmul de teama de a nu cadea in ridicol ? Oamenii buni incurajeaza entuziasmul care devine sustinatorul actiunilor spre reusita si satisfactie catre autostima si curaj dar si ambitie si perseverenta.

20] Fii Tu insuti !
Fii demn cu originalitatea Ta. De esti barbat ,comporta-te si actioneaza ca un barbat, nu tefeminiza cazand in ridicol.
De esti femeie atunci arata delicatetea, rafinamentul si specificul feminin cu modestie si personalitate .
Nu imita atata timp cat TU esti unic si inimitabil, original si potential.

21] Sugestii Bonus
     – Economiseste bani.
     – Fii primul in a ajuta pe altii.
     – Trateaza-ti femeia ca pe o regina.
     – Decide ce fel de persoana vrei sa devii si arata asta lumii.
     – Doneaza celorlalti ceea ce tie ti-a fost donat de altii.